Skryté nebezpečí zdravých potravin : proč je "zdravá" strava příčinou nemocí a nadváhy /

Autor ve své knize vysvětluje, proč jsou některé potraviny škodlivé a představuje vlastní koncept zdravého stravování. V současnosti se hojně diskutuje na téma toxických účinků bílkovin zvaných lektiny, což jsou bílkoviny nacházející se v mnoha běžně konzumovaných potravinách (např. v luštěninách, n...

Celý popis

Hlavní autor: Gundry, Steven R.
Další autoři: Sýkorová, Ivana
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Grada, 2019
Vydání: První vydání
Témata:
Konspekt: 613
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
Shrnutí: Autor ve své knize vysvětluje, proč jsou některé potraviny škodlivé a představuje vlastní koncept zdravého stravování. V současnosti se hojně diskutuje na téma toxických účinků bílkovin zvaných lektiny, což jsou bílkoviny nacházející se v mnoha běžně konzumovaných potravinách (např. v luštěninách, některých obilovinách, semenech, zelenině atd.). Názory výživových poradců se různí. Jsou tyto bílkoviny zdravé nebo bychom se opravdu měli snažit vyloučit je ze svého jídelníčku? Autor to vidí jednoznačně - lektiny škodí. Publikace dále obsahuje řadu informací, např. o historii stravování, různých dietách a jídelníčcích či konkrétní příklady potíží pacientů a jejich řešení. Autor také představuje vlastní výživový program, který považuje za optimální.
Popis jednotky: Přeloženo z angličtiny
Fyzický popis: 279 stran ; 24 cm
Bibliografie: Obsahuje bibliografické odkazy
ISBN: 9788024740447