Skryté nebezpečí zdravých potravin : proč je "zdravá" strava příčinou nemocí a nadváhy /
Autor ve své knize vysvětluje, proč jsou některé potraviny škodlivé a představuje vlastní koncept zdravého stravování. V současnosti se hojně diskutuje na téma toxických účinků bílkovin zvaných lektiny, což jsou bílkoviny nacházející se v mnoha běžně konzumovaných potravinách (např. v luštěninách, n...
Hlavní autor: | Gundry, Steven R. |
---|---|
Další autoři: | Sýkorová, Ivana |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Praha :
Grada,
2019
|
Vydání: | První vydání |
Témata: | |
Konspekt: | 613 |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
Shrnutí: |
Autor ve své knize vysvětluje, proč jsou některé potraviny škodlivé a představuje vlastní koncept zdravého stravování. V současnosti se hojně diskutuje na téma toxických účinků bílkovin zvaných lektiny, což jsou bílkoviny nacházející se v mnoha běžně konzumovaných potravinách (např. v luštěninách, některých obilovinách, semenech, zelenině atd.). Názory výživových poradců se různí. Jsou tyto bílkoviny zdravé nebo bychom se opravdu měli snažit vyloučit je ze svého jídelníčku? Autor to vidí jednoznačně - lektiny škodí. Publikace dále obsahuje řadu informací, např. o historii stravování, různých dietách a jídelníčcích či konkrétní příklady potíží pacientů a jejich řešení. Autor také představuje vlastní výživový program, který považuje za optimální. |
---|---|
Popis jednotky: |
Přeloženo z angličtiny |
Fyzický popis: |
279 stran ; 24 cm |
Bibliografie: |
Obsahuje bibliografické odkazy |
ISBN: |
9788024740447 |